torsdag 29 september 2011

Nära

Nära. Känner din värme, eller inbillar mig. Du tände mig - är det det jag känner? Het, hetare. Vi går i cirklar, som ett urverk som går i otakt, vi möts inte. Men du är nära, jag är nära, värme i blickarna.

onsdag 28 september 2011

Studiekväll

Ovan: Livlig diskussion. (Ser det inte produktivt ut? Jag ska inte nämna diskussionsämnet.) Kristina, Frida och Eivor är bara en del av littvetarna på humanistiska bibban idag. 

Har inte stulit blommor. Har inte stört en själ. Har inte haft förbjudna planer och inte önskat mer. Tänker inte stanna länge, byggnad mörkläggs utan mig, och inte ska jag dansa hem och tänka så på dig. Denna kväll är vanlig, bara läsning och sånt där, filmkväll lite senare, men ej den jag håller kär.

Så trött. Måste studera. Nu rimmar jag också. Badly. Inte bra det här. Sova snart?

tisdag 27 september 2011

Kvällssysselsättning


En av de roligaste aspekterna av att måla är att man aldrig riktigt vet vartåt en bild är på väg, åtminstone om man är en sån som jag. Någonting växer fram, det förändras beroende på mood och vilka edits verkar fungera.. Det här började med att hon såg mycket yngre ut, får se vartåt det går med tiden. Har några aningar om vem hon är som person, men vi får se.

Blev blogg-taggad av Frida! Bloggkedjebrev, men utan hotelser om farliga saker som kommer att hända..?

1. Varför började du blogga?
För att alla cool kids gjorde det, förstås!
(Och för att jag ville öva på att skriva hela saker på svenska. Och sätta hit lite kreativt stuff och utmana mina gränser.)


2. Vilka bloggar följer du?
Dom i min lista, en som jag helt fräckt stalkar utan lov, och en drös andra som jag aldrig egentligen hinner läsa..


3. Favoritfärger
Alla färgerrrrrr..!! Regnbågspowerrr!! Och purkle. Och grönt, men inte på mina kläder.


4. Favoritfilm
Svårt att välja.. Enemy Mine är fin, om fiendeskap och fred. What Dreams May Come också: "When I was young, I met this beautiful girl by a lake." // "A whole family lost to car crashes. Enough to make a person buy a bike." // "Is that a kind of occupational hazard of soul mates — one's not much without the other?"


5. Vilket land drömmer du om att besöka just nu?
Någonstans varmt och soligt, med good company.


Vidarenominerar dearest Satu som jag inte sett till på länge nu igen (i verkligheten).

EDIT: Läs Satus svar HÄR.

Förarglig tid

Jag stirrar på timglaset. Vem satte igång det? Jag hade ju sett till att det skulle få ligga där så att man inte behöver pressa fram nånting, vi skulle dala som löv och virvla i vindarna enligt säsongerna. Nu rinner sanden sakta ner, jag svär över varje korn som faller. Vem gav lov för det här? Inte jag, inte vi, nej. Uranus? Saturnus?  Korten säger: följ hjärtat, syssla med det som du älskar. Det står i kartan också, din lycka finns där. Ja ja, men så står det också att du är brilliant där du är. Någonting ska förändras och uppgraderas, men vad då? Det behöver inte vara det mest självklara svaret. Kom ihåg att du är awesome, säger de till dig. Och jag får inte vara stilla och tysta musen, säger de. Men det vet jag ju redan.

måndag 26 september 2011

Lätt på ytan, djupt ändå

Man tar upp smärtsamma teman för att behandla dem på nytt, för att kommunicera hur det står till fastän man inte säger så mycket direkt. Är det på riktigt så? Ingen chans att..? Jaha, men det är ju inte bra alls. ..Vart tänker du gå? Visst kommer vi att fortsätta? Usch, tycker inte om. Tycker om..

lördag 24 september 2011

Lite barndom på nytt


Prövade Ahlgrens bilar: saltlakrits idag, jääättegott. Smaken av originalbilarna men med det där goda salta också. <3 Detta kanske inte är nån stor nyhet för de flesta, men jag brukar inte gå å köpa en massa godis från matbutiken, så att ha hittat det här gjorde mig glad.

Och på tal om andra barnsliga nöjen så sitter jag och tittar på Harriet the Spy filmen av Nickelodeon, med Michelle Trachtenberg i huvudrollen. När jag började läsa boken tyckte jag inte alls om den, men filmen har övertalat mig att ge den en andra chans.


Vid tidpunkt 4:18 i det här klippet kommer de till någons hem/trädgård som verkar väldigt kreativ och rolig. Lite så skulle jag vilja ha mitt hus också, att när man kommer fram så är det tydligt att man har hittat en bohem, men estetiskt fint också.

Läste tidigare idag nån analys om hur boken indirekt stödde unga lesbiska i den tid den kom ut. Igår sade jag att veckoslut är bra för att koppla av och nåt om hur jag läser för mycket.. Ändå hamnade jag på nåt sätt in på analyser och författarbiografier. Ska fortsätta se på filmen nu och försöka koppla av på riktigt..

fredag 23 september 2011

Värme

Avslutade mitt arbete. Gick hem i regnet, med paraply. Värmde mig med minnen; dina ögon, din blick, skulle kunna njuta i en evighet. Nu kommer veckoslut, återhämtning, vila. Ensamhet också, men jag har ju saker att värma mig med.

Loving Annabelle / Kinnie Starr


Såg den här filmen, Loving Annabelle, tack vare youtube, men det ser ut som om de har tagit ner filmen nu. Synd! Det var inte en speciellt amazing film, men jag tyckte om karaktärerna och deras struggles. Jag vet inte om jag skulle se om filmen många gånger, men jag är glad över att ha deras historia inom mig, att ha hört den, att den finns där. Ska inte spoila slutet just in case, men let's just say att jag struntar i det officiella slutet och håller hårt på det alternativa slutet istället.

Filmen handlar alltså om en stark ung kvinna och en lärare i nån slags kristen skola. Kristendomen som en förbjudande faktor till deras attraktion/kärlek finns nog där, men den inre kampen som läraren känner är mer komplicerad än det och det ger berättelsen större verklighetskänsla. Andra teman är kärlek mellan elev-lärare, ung-äldre, stark-skadad. Vi får också se samhällets kritiserande idioti in action. Filmen skulle säkert passa att visa i någon skola för att skapa debatt.

Hur som helst.. Tycker mycket om den här sången Is it alright av Kinnie Starr som någon har använt för denna Loving Annabelle video. Den är mjuk och lockande, eller dreamy Neptune så som mitt inre. Det händer gång på gång att sången passar det som försigår inne i mig, känslor och moods. Rekommenderar också Starr's Sun Again.

onsdag 21 september 2011

Säsonger

En del av livet går framåt, annat står still. Jag tittar på medan ljuset flyr mig varje natt för att komma igen på dagen för en kort tid, om och om igen. Så vacker att betrakta. Jag låter mina kort tala för att hålla mitt eget ljus vid liv, för en plötslig pest tog min livsglädje, förruttnade min livshistoria, det känns som om det ligger en förbannelse över mig. Jag vet att detta inte är trädens visdom, pesten är min egen sjukdom, mitt förstånd som går emot mig. Och korten talar som träden, de säger hopp och mod, att man inte kan kontrollera och förutbestämma allt, alla tärningar är inte kastade ännu. Så jag håller hårt om höstlöven, dalar ner och hoppas på att undvika att bli kompost och istället vara ett frö som föds på nytt, i kärlek.

tisdag 20 september 2011

En kunglig dag alltså


Man måste väl säga nåt, so here goes, kronprinsessan Victoria med make besökte min studiebyggnad Arken här i Åbo idag och folk verkade uttrycka en stark ambivalens över det hela: de flesta var snarky men kom ändå och tittade på.


Jag tyckte det var ganska roligt, det är okej att gå med i leken och känna sig lite löjlig över att stå och vänta på att titta på en människa eller två. Arken hade många polismänniskor och begränsningar, påminde om någon action-film, och det blev ännu intressantare tack vare Malins kunskaper om polisväsendet och urbana överlevnadsskickligheter.


Här berättar Malin (i hörnet med rött hår) antagligen om poliser och deras kläder, åt Frida och Ann-Charlotte.


Vi hade det roligt medan vi väntade (Frida och Michaela pictured above), även om vissa fick kaffeabstinens.


Malin räddade mig från en geting. Sedan började det hända nåt..


Javisst, där är de, de finns på riktigt! Ja, alltså, jag anade alltid att de nog var verkliga, men man får en sådan overklighetskänsla gällande celebrities ibland.


Missade det där med kronprinsessans skor. Folk skrev mycket om det. (Eller kvinnor gjorde det, fattade männen det högklackade allvaret på den ojämna ytan?) Jag såg bara att hon var vänlig och log och tyckte om hennes energi när hon gick förbi.


Vi gick tillbaka till vardagen, till våra älskade texter, och Linda demonstrerade studielyckan av att ha en egen kårkalender.


Andra var lyckliga över sitt älskade kaffe. (Me too.)


Och så var festligheterna slut.

måndag 19 september 2011

För barnens skull

Funderar på det där med att skydda barnen genom att stanna tillsammans även när det inte fungerar. Jag tänker på vad som skulle ha hänt mig om mina föräldrar hade bestämt sig för att pina sig igenom ett konfliktartat äktenskap för vår skull. Jag kommer ihåg stridsrop och smällar i dörrar, men för det mesta var det okej.. om jag kommer ihåg rätt. Men ändå. När de skiljde sig tyckte jag att det var bäst så, för de älskade inte varandra så som de skulle, även om någon slags kärlek antagligen fanns där.

Redan då, där kring 12 eller 13, visste jag att kärlek ska vara nånting annat, någonting bättre, lyckligare. Jag oroade mig mest om min syster. Det var en stor förändring och visst fanns där en viss stress, men det kändes inte som att falla, det var okej, bäst så, naturligt.

Vid det laget hade jag redan lärt mig en massa dåliga psykologiska vanor på grund av mobbning, jag var allmänt en nervös och tyst person, så min attityd handlade nog inte om att jag skulle ha varit otroligt stark och säker.

Tänk om de hade stannat tillsammans för vår skull. Till råga på allt det skit jag hade lärt mig om livet och om människor skulle jag kanske ha anammat deras tankesätt och lärt mig att kärlek och lycka inte är värt att priorisera i livet, att man ska stanna på platser där man inte mår bra, korsfästas så andra kan gå fria. Nej hu. Tack och lov att de skiljde sig och visade en mer hälsosam livshållning. Jag har tillräckligt med bördor som det är.

Och jag ville ju att de skulle vara lyckliga.

söndag 18 september 2011

Höstens spår i sommarland




Jag kommer att sakna det gröna när senhösten kommer i brunt och vintern smyger på. Det var en mycket vacker dag idag, hade tänkt gå ut och vandra, men flunssan hänger kvar och bara att gå till matbutiken kändes tillräckligt. Ska äta god mat, spela Runescape, läsa om dikter och ta det lugnt, inomhus.

The morns are meeker than they were,
The nuts are getting brown;
The berry's cheek is plumper,
The rose is out of town.

The maple wears a gayer scarf,
The field a scarlet gown.
Lest I should be old-fashioned,
I'll put a trinket on.

- Emily Dickinson

fredag 16 september 2011

Dearest Butler


Tillbaka till vad vi ska läsa för kursen litteraturteori. Har länge tänkt läsa Judith Butler istället för att bara läsa om henne, hon är ju genial, men oj, det är inte alldeles lätt text att komma igenom. Har börjat på kapitel 1 och försöker fundera ut om hon talar om konstruerad kategori "kvinna" bara i ett politiskt sammanhang (hur det används/skapas där), eller om hon menar det helt allmänt; att det inte är vi/samhället som skapar "kvinnor" utan det är politiken/systemet som gör det. Jag räknar med att hitta nån sorts smart förklaring på det hela på internet senare...

torsdag 15 september 2011

Host host host host host..


Teater och drama tenten skriven. Väntar nu på att Frida ska bli färdig med sin så kan vi båda gå på pizza. Någonstans ifrån hörs det festmusik och människor, det ekar i Hanken-huset. Jag sitter i mörkret och njuter av det senaste avsnittet av The Guild. <3 Vill sluta hosta nu. Och nysa. Och snora. Och slut på anfall av köld och svaghet. Men.. nu är tenten skriven, stressen borta, dags att relax och njuta av mina andra kurser! (Tyckte väldigt om barnlitt-kursen idag.) Livet leker.. mellan hostningarna.

onsdag 14 september 2011

Tentläsningstimmar

Ja så går det när man är sjukt trött på att förbereda inför tent som man inte är tillräckligt motiverad för. Man börjar med att se på en liten eye-tutorial och så sitter man i en och en halv timme och har det roligt med ritplattan. Alltså, jag tänkte inte sitta här så länge, men tiden flyger utan att man märker ibland.. Men glad är jag över resultatet i alla fall.

Kommer antagligen att vara nervös inför tenten imorgon kväll eftersom jag är dåligt förberedd. Nånting har jag lärt mig om perioder i historien dock, för jag gissade inte helt fel idag när Frida förhörde om pjäser och deras uppkomsttid.

Wish me luck..?


PS: Prosa har vinkväll med våra fina nya gulisar ikväll men jag snorar och hostar och har tent så jag stannade hemma. Vill gärna lära känna de nya, synd att missa denna goda chans. Hoppas de har det roligt!

PPS: Följer man tutorials och är noggrann så är det inte så svårt att göra realism. Svårigheten, enligt mig, är att orka sätta veckor på att måla färdigt en hel scene. (Jag ville inte ha ett scary öga som videon gjorde, så jag valde att ha en mildare look.)

Den inre verkligheten

Det sprakar när din värld möter min. Så där som sprakstickor på nyår, det fräser och gnistrar. Invånarna i min stilla månskensvärld ser nervöst eller intresserat på hur kanten av min värld som möter din reagerar på kontakten och föds på nytt. Vad som helst kan uppstå, hela nya världar, det finns inga gränser vid gränsen.

Du är Något Annat, det fascinerar mig. Ibland skrämmer det mig. Då står jag stilla och väntar på att det går över. Jag tycker om för mycket för att springa bort, hjärtat skulle brista. Så det är okej och lite roligt också att vara rädd. Man väntar lite. Så går det att röra sig igen, smyga sig, eller skutta omkring i barnslig glädje, vad som passar tillfället.

Det är inte vem som helst som kan tända sprakstickor i min värld. Jag är oerhört tacksam och glad över det varje gång det händer.

tisdag 13 september 2011

Nervös konst..


Okej, man vet att det är dags att göra om sin portfolio eller websajt när tanken på att nån kanske ser den får en att kvickt ta i en penna och doodle nånting nytt. Visserligen borde man säkert arbeta under pure inspiration, men pinsamhet fungerar också. Gjorde denna doodle i hast, under en timme, känner mig mer at peace nu när jag fått nånting ur mig.. Vill ha nånting uppe på nätet som jag vågar visa, jag måste ta mig i kragen och uppdatera och, ja, våga.

måndag 12 september 2011

Dagen består av mat och böcker..

Håller på och blir frisk tror jag, för idag åt jag lunch (min favorit: enkel risotto med majs/ärter/paprika mix + avokado on the side) och nu har jag cravings för både kaka och varma smörgåsar.

Kämpar mig fortfarande igenom Little Women och börjar känna mig mer och mer insane efter att ha spenderat alltför många timmar i systrarnas sällskap. Läsarna på Librivox har blivit bättre, handlingen är helt intressant nog, men någonting känns väldigt fel och nu längtar jag till slutet bara för att få komma tillbaka till min egna (sane?) värld igen.

Läste någonting jag gärna skulle fråga mer om, men då skulle jag behöva erkänna att jag läst det. Äh, hemligt liv har sina drawbacks.

Ska baka nåt som heter Solskenskaka / Kerstinkaka. Med eko-ägg och växtriketsfett istället för margarin. Jag brukar inte köpa hem mjölkprodukter så ofta, har typ aldrig mjölk eller smör hemma. Njuter dock av ost ibland, jag tycker så om ost.

söndag 11 september 2011

Unga kvinnor och bröd i sjukyran

Little Women är en awfully lång bok. Det var roligt i början, men bara 3 kapitel in så väntar jag på att den ska gå framåt.. mycket framåt.. nära slutet framåt. Lyssnar på den på Librivox, tycker inte att läsaren lyckats bra, men den var snabbast att hitta. Är sjuk, you see, och ligger och vilar hela tiden, orkar inte hålla i en bok eller fokusera på text, så audiobok är bäst.

Jag tror att vid något ställe slutade karaktärerna verka som riktiga människor och därför tappade jag intresset. Eller så clash:ar jag så väldigt med deras idéer om hur kvinnor ska vara att jag är för irriterad för att kunna se dem som personer istället för dogma. Är förstås väldigt förtjust i Jo, men jag vet hur det slutar, goodbye lesbian dream, vilket får mig att känna någon sorts förbittring varje gång jag delight i det hon gör.

Funderar på hur man sätter "små/unga" och "kvinnor" ihop. Och vilken sorts barn/ungdomssyn boken speglar, de talar ju hela tiden om hur de ska/måste vara. Och på något sätt slipper man aldrig ifrån det historiska perspektivet, så jag önskar att jag hade en mer detaljerad idé om kvinnosynen under författaren Louisa May Alcotts tid.

---

On a different note.. Bakade snabbt bröd. Har tappat min aptit men känner hunger, så det lönar sig kanske inte att koka mat, men bröd kan man äta lite i gången och eget bröd är väldigt mättande. Har en massa fina frön i dem. Använder basreceptet:
4 dl vatten
en torrjäst påse
2 msk olja
1 tsk salt
..och så kastar man i olika sorters mjöl, flingor, kryddor tills det ser bra ut. In i ugnen på ca: 200 grader C tills de verkar vara färdiga.

Har tent på torsdag. Måste bli frisk. Dessutom börjar kursen diktens dimensioner, förhoppningsvis inte med en massa uppgifter. Väldigt mycket arbete i period 1..

lördag 10 september 2011

Planer avklarade!

Is this the face of someone som var på Turkkusex-mässan?
Yes, yes it is.
X)

Såg på intressanta shower, träffade ljuvliga människor, inhandlade saker och hade roligt.

Läste på hemsidan att Chelsea Charm's bröst växer varje månad med 2,5 cm p.g.a. den teknik som använts för att göra dem stora. Redan nu är de skrämmande stora, kommer hon inte att bli invalidiserad till sist? Det är ju inte bara sådär att gå omkring och bära på dem. Funderade att det kanske är lite som att vara eternally pregnant? All den där vätskan och tyngden..

Tyckte väldigt om showen med männen i balett-outfits. De dansade väldigt bra och steg över gränser.

På tal om balett så fanns ju Turun Baletti där, men jag vågade mig inte på det där med riktig smisk. Framför alla. Det såg ut att göra verkligen ont! X) Kanske nästa år, eh?

Ron Jeremy verkade som en helt ljuvlig person!

Panthera Blacksmith var super impressive, charmig också, såg ut att njuta av det hon gjorde, stark som bara den, helt otrolig. Trots det var jag mest i identification-mode, så på sätt och vis njöt jag mer av Cricket, som jag kunde se på utan att gränser i mig blev diffusa. Det är konstigt att det fungerar så, att med vissa sorters looks så kan jag inte ta den distans som behövs för att kunna känna attraktion. Fasnar någonstans. Det brukar ofta bli så med typer som är väldigt traditionellt feminina. Kan inte riktigt njuta av dem för jag kan inte stanna i subjektspositionen, min position är luddig. Jag fattar det icke.

De hade konst (tavlor) uppe också på ett ställe. Inspirerande!

Kunde säga mycket mer om kvällen och kamrater, hade det verkligen roligt, men det här  får räcka for now. Skulle vara roligt att gå dit med en lover också. Future plans..

onsdag 7 september 2011

Planer cementerade!

Is this the face of someone som ska gå på Turkkusex-mässan?
Yes, yes it is.
:D

Har en klokare och tuffare vän med mig som kan se till att jag inte är som en borttappad oskyldig femme. X)

tisdag 6 september 2011

Honungsmusik


Sjöng (okej, bara i mitt huvud..) på den här på vägen hem idag. Man går omkring och lyssnar på vad man tycker är "kvalitetsmusik" men sedan är det de här popsångerna som bubblar upp från ens inre för att uttrycka nånting. Nåja, jag är ingen musiknazi, lyssnar på lite allt möjligt, så det är helt okay by me.

Arkenkylan och S:t Petersburg

Trots filt och stor kopp te fryser jag ännu. Trött, sömnig, behöver sova mer eller bättre. Struntar fullständigt i att ta Petersburgskursen på allvar. Massor arbete. Orkar inte. Har för många andra kurser och tenthelveten att förbereda. Den väcker inga starka passioner, det är inte kursens fel, jag känner mig helt enkelt inte tillräckligt dragen till ämnet. Det är intressant och ok, men jag har inte tid för kurser som inte inspirerar på riktigt. Planerade in den bara för att vara mer förberedd inför resan i oktober. Följ hjärtat. Så ska man leva så mycket som möjligt. Och hjärtat säger nej. Ska gå på föreläsningarna ändå och se om jag lär mig nåt..

Så många människor här på uni just nu. Man kan inte enkelt gå till ställen och dra lines som "åh vad jag fryser, jag behöver nån att värma upp mig..?" Etc, etc, etc. Har fantiserat ihop flera olika konversationer kring det här redan. Får nöja mig med tankar idag.

Sitter på föreläsningen just nu. Gör anteckningar elektroniskt. Snabbast så. Tycker om sådant som handlar om mycket äldre tider, kungadömen och hovintriger, antika tider och liknande. Ska lyssna nu..

söndag 4 september 2011

Söndag i bilder

De där jättefåglarna med suicide bombers balanserande på dom ligger fortfarande hotfullt i Aura å. Se hur de stirrar på förbipasseranden. Jag gick på andra sidan för säkerhets skull och träffade..

..syrran, som var på besök i Åbo, och hon kom med bribes! En finfin orkidé som jag tycker så om! Är inte helt säker på varför jag får bribes, det är svårt att inte ana ugglor i mossen.

På platsen (vid stadsbibban) fanns ett litet torg, typ, med en gubbe som såg ut att laga sina lersaker på stället. Ja, Åbo är ju kulturstad, ju..?

Var förtjust i ugglorna och de där lerduvorna som lät som riktiga duvor. Tydligen är Åbos djur en duva eller nåt liknande.. eller så föll jag för nåt försäljningstrick. (Köpte dock inget, var hungrig, fokuserade på mitt mål: maten.)

Gör folk normalt så här? Tycker inte att jag ser andra sitta ner vid sitt bord och ta fram kameran när maten kommer. Men hur kan man låta bli? Jag ska börja titta efter riktigt noga, kanske jag bara har missat det..

Jag försöker se normal ut trots fotandet, men det lyckades inte. God mat. Brunch. Lätt och härlig. Glömde vad stället hette.. det är där mellan ån och torget, efter Blanko, som hade lång kö.

Så här såg det ut där åtminstone. Skulle ha väntat tills den där random människan hade stigit ur min shot, men han pynjade där så länge.

Efteråt. Folk står och pratar vid en pratbubbla av alternativ kultur. Råkade stöta på en gammal kamrat från gymnasiet också, men blev så överraskad att jag glömde ta bilder, d'oh!

Vi gick till kyrkan (för att titta på den) medan vi väntade på syrrans kamrat med bilen och råkade nästan joina en konfirmation som hade avslutats. Vi infiltrerade gruppen väl, de var finlandssvenska, vi talade lite med en gumma. Jag fotade marängtaket..

..och den bild av Jesus som ser ut att vara från en musikal.

Efter dessa timmar av tal och skratt så begav syrran sig hemåt, och jag fotade min nya blomma fanatiskt. Joy! X)

Allt börjar imorgon.


Lång dag imorgon. Intro till konstvetenskap börjar kl. 10, sedan lunch, info för littvet och efter det Prosa möte. Med lite tur så kan jag börja på tentläsning kring kl.15? Eller tja, borde läsa vad det nu var som vi ska läsa för Petersburgskursen. Barnlitteraturteori börjar också denna vecka, jee!!

Så nu blir det dags för sanning. Kommer jag att orka med konstvetenskap, eller borde jag ta visuella studier som litet biämne istället? Får se..

Hursomhelst vill jag kombinera visuell konst, kvinnovetenskap och litteraturvetenskap till nånting klyftigt. Jag skulle gärna göra sådan konst som har flera nivåer, hänvisningar till konst och litteratur och teorier och allt möjligt. För att klara av det ska jag studera mera. Men jag skulle gärna arbeta akademiskt också i framtiden.. Vi brukar skämta med Frida om hur vi kommer att stanna där på insten och vara lite sådär som Mia och Mia som är härliga och arbetar där just nu och inspirerar oss.

Varför videon med Katy Perry där uppe? Jag är van med att få gå vart jag vill, när jag vill, och njuta. Nu ska jag hit och dit och får längta istället. Okej, det är nu mest fullbokat bara den här måndagen, och visst kan jag njuta lite imorgon också, jag är bara så spoiled från sommartiderna att det svider lite! ;) Jaja, inte så allvarligt alltså..

lördag 3 september 2011

Ahh, the internetz! How I love thee!

Heehee! Från min online vän Katie's tumblr.

Och från Doctor Who:
Source: puddlejumper8's tumblr.
<3 River Song! <3
Vill bli lite som henne när jag grow up. X)

fredag 2 september 2011

Tjuven

Så sitter jag tyst och stilla. Som mus på kantarelltopp. Tittar förväntansfullt upp ibland, drömmer om allt jag kunde stjäla, varma halsdukar hälsningar händer kring min midja vid din nacke, och jag gör ingenting, för jag är en snäll liten mus som inte stjäl så mycket på en gång. Men nån dag..

Förvirrat litet möss..

Man går omkring lite på måfå och känner sig förvirrad av alla tankar: ordna försäkring, stansa ihop pappren rätt, tent, kom ihåg att förbereda för kursen A, B och C, och njut, men glöm inte, och känn efter för man kan inte springa ifrån sådant här: vad skulle hända om stjärnan kom till jorden och sade hej, vad skulle det betyda, medan in the mean time har dagarna saliga ljusglimtar av sol med fina skor och helande röst. Och jag har fortfarande inte städat. Och så känner jag mig ledsen och ensam där nere nånstans också, och bestämmer mig för att jag definitivt inte vill bli lärare, för att se till de lilla liven varje arbetsdag och inte ha några själv, skulle jag känna smärta? Hur kom jag till att känna så här? Jag har aldrig varit sådan där som behöver familj, men sådant tycks ju förändras radikalt. Och jag har alltså jupiter i 9:nde huset i jungfrun, därför ska jag lära, men traditionell lärare blir jag nog inte. (Och så här går hjärnan på i ett hela dagarna...)

Solen i jungfrun har denna period varit relativt lugn. Som vågen så känner man trycket, det finns bättre tider. Det här är en period då man som våg blir tvungen att rota i sitt undermedvetna och titta på sina rädslor. Men det kunde vara värre.. Eller så händer nåt snart och så ser jag ut så här:

torsdag 1 september 2011

Välkomna, men rubba inte mina cirklar?

Ovan: Frida och jag välkomnar de nya i denna symboliska bild.

Nästa vecka börjar kurser och då får vi se mer av våra nya gulisar. De ser ut som trevliga människor. Välkomna hit! Känner dock ett visst vemod över den stora mängd människor som kommer att börja samla sig här omkring. Jag tycker om tystnaden (vad den inte räcker för länge) och ljuset och dörren och lugnet. Och det där att man kan tala random saker här utan att folk tycker att det är konstigt att man rör sig över gränserna på det där viset. Jag tyckte väldigt om början på sommaren, då var det riktigt skönt här..

Å andra sidan är det ju väldans roligt att se allihop igen. Då kan man sitta och fjanta sig en massa igen.
Satu och jag den dagen som jag fick *en hel sida* läst på hela dagen.
(Men läste mer sedan i bibban på kvällen, fick morkkis, eller är addicted till littvet-texter.)