söndag 20 november 2011

Allt möjligt hittar man i tidningen..

Distraherad av artiklar och kommentarer..

- Att folk reagerar på att "nu talas det om bögarna igen" är liksom att säga att nu talas det om jordbrukarna igen, men av nån orsak när det gäller homosexuella så är det alltid ett försök till att styra världen (läste till och med att vi gör det redan, hurra!!). Ja, och heteron blir kuvad när den måste se homon överallt och höra om oss och liknande. Vad är det för sorts folk som vill ha frihet att vara fobisk och hatisk?

- Majoriteten som känner sig hotad av minoriteter, allt från annan hudfärg, annat språk och annan sexuell läggning. Jämlikhet gör inte majoriteten mindre viktig, fortfarande är de/vi en majoritet som ändå låter högst. Ni/vi försvinner inte i tomma intet genom att andra också får en röst och visibilitet, helt på riktigt! Jag har länge hoppats på att min hud skulle bli mindre blek, men näpp, vi måste nog släppa in mer invandrare först.

- Och ja, den dekadenta dansen på slottet. Vi borde helt klart fira med vodka och ett tänt ljus i fönstret och skippa allt vad som heter högtidsfest, för vi är finländare och här är vi alla så jämlika och avundsjuka att vi inte klarar av att ha en grupp med människor som får fira lite extra. Att vi sedan hyllar ishockey-hjältarna som gudar och då ska det ordnas evenemang, det är inte alls skenheligt. För all del, om någon tror att den hör till gruppen Bättre Människa så kan man gärna påminna personen om mänsklighetens jämlikhet, men låt nu folk leka. Det blir så oändligt tråkigt när vi alla ska vara på samma nivå hela tiden. Man blir inte Bättre Människa bara genom att ha pengar, det behövs lite piss i huvudet för att ha snobberi på köpet också. Låt oss inte dra alla över samma kam.

Stänger tidningen. Har studier att fortsätta med. Skriver mer hjärtevärmande saker senare, efter att klorna har dragits in igen.

3 kommentarer:

  1. "Man blir inte Bättre Människa bara genom att ha pengar, det behövs lite piss i huvudet för att ha snobberi på köpet också." Jag gillar den ironiska Jennifer :)
    /Linda

    SvaraRadera
  2. XD Tur, för jag satt sedan och funderade på om jag var för grov i käften, när man nu annars är en sådanhäran civiliserad vågperson du vet.

    SvaraRadera
  3. vågen ja... ärligt sagt blev jag litet överraskad över den väldigt kritiska tonen men jag säger bara good for you! du var absolut inte för grov :) såhär måst det få låt ibland.
    /L

    SvaraRadera