lördag 28 maj 2011

Mening och uttryck

Jag tittade på foton idag och funderade på att jag vill drunkna i dina ögon. För en tid sedan ville jag utbrista "du är vacker som en ängel", för det var verkligen någonting änglalikt som hände. Asch dessa uttjatade uttryck, det blir så platt sedan när man har den erfarenheten men orden är redan tillintetgjorda av miljontals filmer. Det förvånar mig ständigt att dessa uttryck inte bara är ord och påhitt. Att drunkna i någons ögon är ganska så bokstavligt hur det känns. Men det betyder ju inte att man borde använda trötta uttryck. Ack om man skulle ha stor poetisk skicklighet..

torsdag 26 maj 2011

Och ljus!

Varje gång du har varit där vill jag bara skrika ut: "Se så vacker hon är!! Titta, världen! Böj er som blomstjälkar mot solen, där är hon!" Det tar en enorm energi att hålla dessa reaktioner inom mig. Jag lever ständigt i denna tystnad.

torsdag 12 maj 2011

Socker

En sockerfri dag och genast känns det i kroppen. Begäret. En längtan man skuffar åt sidan för det rationellas skull. Man tänker på hur det ska bli när dagar är veckor och veckor samlas i en pöl till månader. Varför ska det gå så mycket tid åt hela tiden? Kan vi inte bli kvar här en stund? I vårens idyll. Solsken och böcker. Ån som stilla smakar tidlöshet. Och det söta, mjuka, härliga du. Jag äter choklad och dricker cider i solen. Sockerbegär, what can I say..

lördag 7 maj 2011

Fototillfällen


Vacker natt, eller hur? Jag tycker om att bo i Åbo och skulle gärna nattvandra i stan for the fun of it lite oftare. Men ack, man måste välja sina kvällar.. Vappennatten är inte en fotokväll, inte vad det gäller att fånga stadens magi. (Kolla in rosket.)

Intressant att man måste ta en stor mängd foton på folk för att få ett som ser ut "som de är" och fungerar någorlunda vettigt som porträtt (stilistiskt sätt). Om man är en utbildad fotograf, blir det lättare då? Eller borde man ha en sådan där kamera som tar flera bilder varje gång man trycker, för det är så hopplöst - en bråkdelssekund för sent och någonting är fel? Folk brukar dessutom inte tycka om kameror, och jag vet precis varför, men om man tar många för att få några bra, det gör väl det bättre..? Right..? Kanske inte, obehag är obehag.